Konfirmation

Det här alternativet passar dig som vill gå en konfirmationsgrupp under läsåret och samtidigt få en möjlighet att upptäcka en ny del av världen. Resan till Assisi gör vi på påsklovet. Under hösten och våren träffas vi vissa söndagar och får lära känna varandra lite bättre, leka, diskutera, se på film mm. Gillar du att resa, upptäcka andra kulturer och uppleva spännande historiska platser? Följ med till charmiga Assisi, en fantastisk miljö där helgonet Fransiskus levde. I Assisi vandrar vi i det härliga landskapet, njuter av den italienska maten, glassen och våren. Lektioner, lekpass och samtal har vi både på vårt vackra klosterboende och ute i Assisis unika historiska miljö.

Start: 27 september
Kontakt: Madeleine Hed, församlingspedagog

Anmälan är stängd, hör av dig till kontaktpersonen.

Slutdatum 2018-04-21 0:00

Start: 27 september
Kontakt: Tina Sundström, församlingspedagog

Slutdatum 2018-04-21 0:00
Kostnad 4 000,00kr

En konfirmandgrupp för dig som vill bygga gemenskap under längre tid. Vi träffas varannan onsdag i Nacka kyrkas ungdomslokal, samt under två övernattningsfria helgläger. Ett i höst och ett i vår.
Under året kommer vi fika, prata om tro och liv, glädje och sorg, lära känna varandra och oss själva, leka, jobba med drama, spela och lyssna på musik, få tid att prata om allt som är viktigt - på riktigt!

Utöver detta finns också möjlighet att prova på modern musikproduktion, fördjupa sig i miljöfrågor, lära oss om kristen tro och andra religioner. Det krävs inga förkunskaper och det är helt kostnadsfritt.

Plats: Nacka kyrka
Tid: Varannan onsdag 16.30–19.00 samt vissa söndagar.
Två övernattningsfria helgläger: Ett på hösten och ett på våren.
Konfirmation: 28 april 2018
Kontaktperson: Johan Lindström
Anmälan: senast 27 september 2017
Start: 27 september 18.00 i Nacka kyrka

Slutdatum 2018-04-28 0:00
Kostnad Gratis

Vad sägs om att vakna upp till havsbrus och ta ett morgondopp i ett augustivarmt hav redan före frukost? Vi bor och lever på en egen skärgårdsö i Stockholms yttre skärgård under elva dygn. Upplev skärgård och båtliv, gemenskap och glädje, värme och soldränkta klippor. Inspireras och reflektera kring livets stora frågor. Vandra genom tro, hopp och kärlek. Chilla och grilla i solnedgången. Tillsammans firar vi gudstjänster och andakter i vacker natur. Skärgårdsmiljön blir vår scen och vårt redskap både i lektioner och på fritiden. Följ med på en underbar resa som blir till ett minne för livet! Läs mer om Rögrund på www.grundet.se

Plats: Rögrund/Nacka kyrka
Upptakt: 29 november kl. 18:00 i Nacka kyrka
Förträffshelg: våren 2018 (tid meddelas senare)
Läger på Rögrund: 11 dagar i juli/augusti sedan en vecka hemma dagtid i Nacka
Konfirmation: 19 augusti 2018
Avgift: 4000 kronor (det finns möjlighet helt eller reducerad avgift)
Anmälan: Senast 29 november

Slutdatum 2018-08-18 0:00
Kostnad 4 000,00kr

Äventyrsgruppen är för dig som gillar utmaningar och spänning, men också för dig som vill söka nya äventyr. Tanken är att du ska få en chans att upptäcka nya sidor hos dig själv och få prova på nya saker efter just dina förutsättningar. Vi pratar om kristen tro, om livet och det som är viktigt på riktigt. Alla äventyr och aktiviteter beror på plats och väder, men samtliga är utformade för att du på bästa sätt ska få möjlighet att utmana dig själv och växa som människa och vän.

Plats: Nacka kyrka
Tid: En onsdagskväll i månaden januari-maj
Läger i Åre. 13-20 juni + hemmavecka i Nacka 25-29 juni
Konfirmation: 30 juni 2018
Kontaktperson: Johan Lindström
Anmälan: senast 29 november 2017
Start: 29 november 18.00 i Nacka kyrka

Slutdatum 2018-06-30 0:00

Start: 27 september

Slutdatum 2018-04-30 0:00
Kostnad 4 000,00kr

Att vara konfirmand i Gotlandsgruppen innebär att du har möjlighet att kombinera din konfirmandperiod med ett roligt läger på Gotland. Ett läger som kommer att erbjuda dig en möjlighet att delta på en inre och yttre resa. En resa där du får ställa frågorna, men också ge svaren, svar som kan ändras under vägen.

Vi är också med, genom, våra sinnen och upptäcker smått som stort, samtalar om vår tro och våra tvivel och finns med i kyrkans liv och gemenskap. Genom dig själv och dina konfirmandkamrater i gruppen skapar du minnen för livet.

Vi börjar med upptakt i december, träffas ett dygn i januari och därefter en gång i månaden fram till juni. Precis i början på sommarlovet åker vi på läger till Gotland.

Plats: Älta Kyrka
Upptakt: 5 december kl. 19:00 i Älta kyrka
Förträffar: 27 jan 2018, sön 18 feb, lör 17 mars, sön 22 april och föräldramöte 8 maj.
Läger på Gotland: 14-20 juni
Konfirmation: Söndagen 24 juni kl. 11:00 i Nacka kyrka